woensdag 21 december 2011

Oskar Kokoschka

 

De handtekening van Oskar Kokoschka


Hij tekende en schilderde veel psychologische afbeeldingen
Kokoschka werd geboren in Pöchlarn aan de Donau. Hij stamde uit een Praagse Tsjechische familie, als tweede van vier kinderen. Zijn vader was goudsmid.
Werk :
In 1910 kwam Kokoschka in contact met de uitgever van het tijdschrift Der Sturm, dat in de komende jaren het belangrijkste avant-gardetijdschrift in Duitsland op het gebied van kunst en literatuur was.
Ook Kokoschka kreeg door het plaatsen van werken hierin meer bekendheid. Iets later organiseerde men de eerste éénmanstentoonstelling van deze schilder.
Na de oorlog volgden nog meer stadsgezichten en als grote opdracht ettelijke decorontwerpen. Belangrijk zijn de grote mythologische schilderijen als de Prometheussage en Thermoplylae. In deze werken en in zijn gehele latere oeuvre komt Kokoschka tot een zeer persoonlijke variant van het expressionisme: de kleurgeving is krachtig en de losjes gevoerde composities stroken met de onrustige, effectvolle penseelvoering. Grote humanistische thema's namen ook in zijn grafiek steeds meer plaats in.






Oskar kokoschka                                      de mandril van kokoschka

woensdag 30 november 2011

woensdag 23 november 2011

opdracht linosnede\drukken

Dit is mijn linosnede, hiervan moesten we verschillende drukken maken. Mijn drukken staan er nog niet op want die zijn nog niet af. Eerst hadden we een groot stuk lino, daarna tekende we er wat op en de rest  hebben we daarna weggegutst.

Dit is mijn map, omdat hij door het krijten best zwart is geworden is deze foto niet zo duidelijk. In deze map moeten we onze drukken bewaren en andere dingen die we nog gaan maken.

Dit is de tekening die we hebben gemaakt, die kwam daarna op de linosnede. Deze foto is ook een beetje zwart van het krijten.

dinsdag 29 maart 2011

Dit ben ik

Hoi ik ben Gianni Roose en ik ben 12 jaar, ik woon in Philippine. Ik ben fan van Feyenoord en voetbal zelf ook. Ik speel bij Philippine D1 samen met Thijs, Siel en Thomas v/d Wege. Ik heb een zus van 9 ze heet Demi, ze is wel aardig maar een beetje druk, ze doet aan voetballen en paardrijden. Ik heb 2 konijnen als huisdieren en ik zit op het ZSC. Ik vind school niet zo leuk en huiswerk maken zeker niet want ik ga veel liever buiten voetballen. Ik haat het als ik mee moet naar de winkel of kleren gaan kopen. Ik ga graag op vakantie naar een warm land dan moet je niks doen voor school.

dinsdag 1 februari 2011

Kunstwerk

Dit schilderij is geschilderd door mijn oom die op de kunstacedemie van Gent heeft gezeten. Het schilderij is nagemaakt naar een voorbeeld van Paulus Potter. Het is gemaakt met een grove borstel en een paletmes.

Dit schilderij hangt bij mijn oma in de woonkamer. Mijn opa heeft het van zijn broer gekregen voor zijn vijftigste verjaardag. Zes jaar later is mijn opa overleden dus heeft dit schilderij zeker voor mijn oma veel waarde.

Een paletmes wordt gebruikt voor het mengen van de olieverf op het palet en voor het aanbrengen van de verf op het kunstwerk. Met een paletmes kun je dikke lagen of klodders verf aanbrengen op je doek.
Een paletmes heeft meestal een handvat van hout, daaraan zit een dunne metalen steel, die aan het eind is verbreed. Het brede deel is flexibel en kan verschillende vormen en afmetingen hebben. Deze schildertechniek wordt impasto genoemd.

Paulus Potter is een Nederlandse kunstschilder uit de gouden eeuw en hij schilderde barokke schilderkunst.
Hij is 20 november 1625 in Enhuizen geboren en op 17 januari 1654 in Amsterdam aan tuberculose overleden. Hij heeft ongeveer 100 schilderijen gemaakt in zijn leven. Hij is begonnen met historische stukken maar werd bekend als beestenschilder. Hij schilderde vooral vee in het Nederlandse landschap, realistisch en met veel aandacht voor details zoals de huid, de houding en de uitdrukking van de dieren.
Zijn bekendste werk is "De stier" gemaakt in 1647, dit schilderij van 2.25m bij 3.40 hangt in het Mauritshuis in Den Haag.

maandag 31 januari 2011

Dit is de rap van Thomas v/d Wege, Siel en Gianni.

Yo ik ben Thomas v/d Wege
dit duurt maar even.
Ik scoor heel veel en
drink een pilsje te veel.

Voetbal is de beste sport
we komen nog een man tekort
dus wil je meedoen, kom dan snel
want voetballen dat kunnen we wel!

Yo ik ben Siel
dit is de deal
wij gaan winnen
voor een happymeal.

Voetbal is de beste sport
we komen nog een man tekort
dus wil je meedoen kom dan snel
want voetballen dat kunnen we wel.

Yo ik ben Gianni
zingen kan ik nie
ik trap iedereen onderuit
en verdien een hele buit.

Voetbal is de beste sport
we komen nog een man tekort
dus wil je meedoen kom dan snel
want voetballen dat kunnen we wel.

Collage nederlandstalige zangers

Letter met schreef

Mijn graffiti schets

Mijn graffiti tekening